Energidirektörens emeritus tankeförsök

TV 4-nyheterna rapporterar om att en göteborgsk moské, på sin hemsida, förklarar för kvinnor vad det innebär att vara en god muslim. Kvinnan får inte neka mannen sex och inte lämna bostaden utan mannens tillstånd.

 

De korrekta såg det inte komma. Skattemedel tillförs verksamheter (i detta fall kommer dock en väsentlig del av finansieringen tydligen från arabstater, vilket inte gör det bättre) och de utpekade organisationerna förnekar som alltid allt samband med sina ”rättänkande” trosfränder.

 

Hur länge ska detta fortgå? De etablerade partierna valde att se åt annat håll, förneka problemen och påstår sig nu inte ha förstått. Det är så dags. Vi andra, som men vanligt sunt förnuft såg det komma, hängdes ut som rasister och islamofober.

 

Det är tragiskt att Konungariket Sverige, i all naiv politiskt korrekt välmening, tappat kontrollen över sitt eget land.

Statsminister Stefan Löfven (S) har kommit på vad de dramatiskt ökade ungdomsrånen beror på. Det är förre statsminister Göran Perssons (S) fel, som avskaffade arvsskatten. Det är alliansregeringarnas fel, som införde jobbskatteavdragen.

 

Det är inte Löfvens (S) fel. Han såg det ju inte komma. Vi kanske borde starta en insamling så att Löfven (S) kan gå till en optiker för att förbättra synen.

Flygbolaget Scandinavian Airlines, vars huvudägare är de svenska, danska och norska staterna, hävdar i sin reklam att det inte finns något skandinaviskt. Efter kraftfull kritik har bolaget dragit tillbaka sin enfaldiga reklamkampanj.

 

Under många år, med årskort på SAS och omkring 150 flygresor om året i arbetet, kände jag mig hemma när jag klev ombord på ett SAS-plan

 

Jag vet att vare sig kåldolmar eller köttbullar är svenska. Det är heller inte spaghetti med köttfärssås. Möjligen stekt fläsk med raggmunk, men det finns säkert någon svenskhetsförnekare som kan leda i bevis att ursprunget är från Långtbortistan.

 

Vad har det för betydelse? Kulturer möts och lånar av varandra. Vi blir inte mindre svenskar av det. Vi nedvärderar inte andra för det. Man kan vara svensk utan att hävda att andra är sämre. Man kan vara stolt över sitt eget land utan att skämmas.

 

Jag kan flyga med Turkish Airlines, som är ett bra flygbolag. Tyvärr serveras inte kåldolmar.

Efter att ha sökt i handlingarna kan jag, med reservation för att ha missat något, inte finna någon motsvarighet i Uddevalla sedan 1598 till kommunfullmäktiges (motsvarande) beslut att förkasta kommunstyrelsens (motsvarande) ordförandes förslag till beslut.

 

Från vänster till höger underkände samtliga partier, från vänster till häger, med 51 röster mot åtta, kommunstyrelsens ordförandes förslag till beslut.

 

Kommunstyrelsens ordförande och hans sju partivänner anklagar nu alla andra för att ha sänkt samverkansmajoriteten. Det föresvävar inte dem att det blir lätt komiskt att hävda att alla andra, 51 av 61, har fel och de själva har rätt.

 

Det är trist att notera att uddevallapartiet tror sig kunna ställa ultimata krav. Uddevallapartiet tar på sig ett stort ansvar om de spräcker majoriteten när de hävdar rätten att tvinga oss andra att följa kommunstyrelsens ordförandes egenmäktiga vilja.

 

Samverkan mellan sex partier kräver ledarskap, inte egenmäktighet.

 

Vid kommunfullmäktiges i Uddevalla sammanträde i kväll krävde samtliga partier utom uddevallapartiet att ett ofullständigt berett ärende om en fastighetsförsäljning skulle återremitteras. Uppenbara brister avseende tillgången till en strategiskt viktig väg genom ett industriområde ledde till fullmäktiges beslut om återremiss för att reda ut oklarheterna.

 

Uddevallapartiet ingår i en samverkansmajoritet med moderaterna, liberalerna, centerpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet. Majoriteten består således inte enbart av kommunstyrelsens ordförande (från uddevallapartiet), vilket uddevallapartiet tydligen inte insett. Samverkan mellan sex partier kräver ledarskap.

 

På sin facebooksida beskriver uddevallapartiet den nesliga motgången i fullmäktige som att inga andra partier vill ha företagsamhet och arbetstillfällen utan tjafsar om en väg. Uddevallapartiets självbild når komiska höjder.