Energidirektörens emeritus tankeförsök

Statsminister Stefan Löfven (S) fortsätter sitt program att skapa konflikt mellan samhällets olika grupper. Tidigare framställde han de ”rika” som skydliga till Sveriges problem med narkotika missbruk.

 

Nu ska ”rika” välskötta kommuner betala ännu mer för att hjälpa ”fattiga” missköta kommuner att fortsätta att missköta sin ekonomi. Oviljan att pröva kommuners överlevnadsförmåga kostar livskraftiga kommuner dyrt.

 

Socialdemokraternas återuppväckta klassdemagogik är motbjudande. Den stöds av Liberalerna, som jag mot bättre vetande röstade på.

Liberala ungdomsförbundet har publicerat en bild där det bränner den svenska flaggan och påstår att det är en liberal rättighet.

 

Rättighet må vara. Allt man har rätt till är inte rätt. Ungdomsförbunds förlöpningar hör till konceptet att överse med att det är ungdomsförbund. Fråga centerpartiet.

 

Liberalernas väljarstöd torde knappast förbättras av att ungdomsförbundet bränner upp den svenska flaggan.

Statsrådet Anders Ygeman (S) anklagar den norska regeringen för att hysa krafter (Fremskrittspartiet) som indirekt lett till moskéskjutningen. Den norska regeringen reagerar naturligt nog mot denna häpnadsväckande omdömeslöshet.

 

Det är på sin plats att erinra Ygeman om att den regering han ingår i under förra mandatperioden hade ett statsråd, Mehmet Kaplan (MP), som tvingades avgå efter att ha avslöjats med nära personliga relationer till och umgänge med en turkisk terroristorganisation.

 

Sila mygg och svälja kameler.

I snart 20 år har kommunerna Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Färgelanda och Mellerud i sin renhållningsordning reglerat att matavfallet skall sorteras ut och rötas till biogas.

 

Bohusläningen har ett reportage om att två bohuskommuner nu avser att börja sortera ut matavfallet.

 

Reportern skriver om Uddevallas renhållningsordning. ”När Uddevalla skulle införa separat system för matavfall var det inte alla som med öppna armar välkomnade de bruna påsarna under diskbänken.” De bruna påsarna är papperspåsar, som infördes 2015. Dessförinnan hade matavfallet sorterats i plastpåsar.

 

Ett vänligt påpekande att utsortering av matavfall infördes redan 2000 möts med att texten ovan inte är fel, men möjligen otydlig (sic!). Tydligare otydlig verklighetsuppfattning får man leta efter.

Rikshemvärnschefen, generalmajor Stefan Sandborg, medverkade i dag vid Svenska Försvarsutbildningsförbundets funktionärsvecka i Tylebäcks kursgård.

 

Rikshemvärnschefen gjorde engagerade och entusiasmerande framträdanden inför funktionärer och ungdomsledare i förbund och föreningar. Tydlighet, fokus på förmåga att föra väpnad strid och krav på personlig färdighet.

 

Försvarsmakten genomgår en påtaglig förändring. Efter år av tappade sugar, tydligast uppmuntrade av en statsminister (M, inte V) som ansåg att rikets försvar var ett särintresse (sic!), talar försvarsberedningen klartext. Sverige kan utsättas för väpnat angrepp och samhället måste ställa in sig på att möta det.

 

Det har rikshemvärnschefen förstått. Ett starkt och förtroendeingivande framträdande.