Energidirektörens emeritus tankeförsök

Ingen, mer än möjligen Folkhälsomyndigheten och regeringen, kan anse att Sveriges hantering av pandemin varit framgångsrik. Än en gång bekräftas den svenska modellen. Regeringen konstaterar att det inte är den som har ansvar utan att det är de andra som inte har ansvar.

 

”De organisationsproblem som sattes i blixtbelysning i samband med vårens testning får inte upprepas när Sverige ska vaccinera sin befolkning.”, skriver Dagens Industri.

 

Nu visar det sig att Sverige inte ens vet vilka som vaccinerats, då stat och regioner inte har kompatibla system, vilket man vetat länge men inte börjat göra något åt förrän nu, när massvaccinering är akut. Vaccineringen går långsamt, förvirringen är uppenbar.

 

Konungariket Sverige leds av åsnan Iors (boende i Sjumilaskogen tillsammans med bland andra Nalle Puh) fränder. Det är dåligt nu, men det blir sämre sedan.

Det hedrar Studiefrämjandet av det självt kommit fram till att det förekommer systematiskt fusk med skattemedel i studiecirklarna.

 

Studiecirklar har anlitat ledare i svenska för invandrare, vilka inte kan redovisa vad de gjort på svenska. Tolkar måste anlitas (sic!).

 

Det handlar inte enbart om Studiefrämjandet. Skattemedel används till allehanda obskyra ändamål. Islamistiska organisationer, föreningar med antisemitiska värderingar, antidemokratiska rörelser - alla finansieras med svenska skattebetalares pengar i ett politiskt korrekt extremt naivt samhälle.

 

En president i världens ledande demokrati, en president som uppviglar mobben till stormning av Förenta Staternas yttersta symbol för konstitutionen och demokratin, Kapitolium. En president som svurit på att försvara Förenta Staternas konstitution, undergräver den.

 

Donald Trump var en osannolik president i valet 2016. Han vann. Alternativet, Hillary Clinton, var illa omtyckt och uppenbarligen omöjlig. Hon fick dock fler röster än Trump.

 

Redan på 90-talet hävdade republikanen Newt Gingrich, som då var representantshusets talman, är demokraterna inte skulle kunna vinna ett val utan fusk. Trump, som föraktar förlorare, anser uppenbarligen att han inte kan förlora ett val helt enkelt för att han inte förlorar. Därför är en valförlust möjlig endast genom att motståndaren fuskar.

 

Det allvarliga är inte att Trump är en narcissistisk psykopat. Det allvarliga är att 74 miljoner amerikaner röstade på honom. Vad säger det om Amerikas Förenta Stater?

I nättidskriften Bulletin har Per Gudmundson några förslag på vad regeringen kan utnämna MSB:s avgående generaldirektör Dan Eliasson till.

 

Två myndigheter, som ägnar sig åt ideologiproduktion, kan behöva Eliassons effektiviseringsarbete, med känt resultat från de statliga verk han tidigare sänkt. Jämställdhetsmyndigheten eller Diskrimineringsombudsmannen vore lämpliga för Eliasson att ge sig på.

 

Eller varför inte det nya ”Institutet för mänskliga rättigheter”, som med Eliasson som chef i bästa fall kollapsar innan det börjat förslösa skattemedel.

Den dålige förloraren Donald Trump fortsätter att påstå att han vunnit presidentvalet i USA. Trots att han förlorat alla stämningar, över 50, om valfusk i domstol.

 

Det blir allt mer absurt. Nu senast avslöjas att Trump uppmanat Georgias guvenör att ”hitta” 12 000 röster för Trump. Otroligt, men uppenbarligen inte valfusk enligt Trump.

 

Märkligt är också att hela representanthuset och en tredjedel av senaten valdes vid samma tillfälle, den 3 november, veterligen på samma valsedel, och räknades i samma maskiner som i presidentvalet. Ingen av dessa kongressledamöter och senatorer har ifrågasatt att de själva blivit lagligen valda.