Energidirektörens emeritus tankeförsök

Blånekat

Så gick det inte längre. Oppositionsrådet i Lysekil Roland Karlsson (FP), medger att det var han som kontrollerat till vilka en tjänsteman i Uddevalla kommun, tillika kommunpolitiker i Lysekil, ringt i samband med att Karlsson tvingades avgå som kommunalråd.


I månader har han tigit och så sent som i morse blånekade han. Men vid lunchtid kröp det fram. Det var han, vilket för de flesta varit uppenbart länge.


Kommunalrådet i Uddevalla Essam El Naggar (FP) har hela tiden hävdat att han endast framfört begäran om uppgifterna från, visar det sig nu, Karlsson, och sedan överlämnat listan med Karlssons anteckningar till förvaltningen för eventuella åtgärder. 


El Naggar har själv inte utfört några undersökningar. Han har medgett att det var ett misstag att vidarebefordra Karlssons begäran och sedan lämna Karlssons anteckningar till förvaltningen. Han har bett om ursäkt för det. Han har också tagit konsekvenserna, lämnar uppdrag och kandiderar inte i valet.


Karlsson har låtit en partikamrat ensam få skulden, utnyttjat dennes lojalitet och försökt smita från sitt eget ansvar. Nu har sanningen äntligen kommit fram. Ska bli spännande att se hur Bohusläningen hanterar den.


Folkpartiets hantering av saken vittnar tydligt om behovet av utbildning i krishantering.