Energidirektörens emeritus tankeförsök

Pingstkyrkan går väl under falskt namn?

 

Svt rapporterar om de sexuella förhållandena inom pingstkyrkan. Män utnyttjar sin position till sex med unga kvinnor. Kristi brud, i väntan på Jesus, håller sig med bifirmor.

 

Hingstkyrkan vore väl den korrekta benämningen? Vore man betydligt yngre kunde man kanske till och med bli pingstvän. O, salighetens höjd!

 

Vilka drifter kan leda till fromhet? Knytby visar på en av dem.

Land skall med lag byggas. I ett rättssamhälle har staten våldsmonopol. Den som bryter mot lag skall rättsföras och, om befunnen skyldig, straffas.

 

Tidskriften Fokus rapporterar om ett fall i Linköping. Sveriges Television har uppmärksammat rapporten. En person, som förvisso gjort sig skyldig till narkotikabrott (hasch), blev utsatt för hot och mordförsök från de knarkhandlare som ansåg sig ha rätt till den lokala marknaden. Han vågade vittna.

 

Förövaren dömdes till tio års fängelse, brottsoffrets familj hotades och en familjemedlem, utan inblandning i haschhandeln, mördades. Ingen kommun i Sverige vill ge familjen skyddat boende. Polisen anser sig inte kunna göra något (sic!).

 

Statens våldsmonopol har upphört. Staten såg det inte komma och vill inte se det nu heller. Människor vågar inte vittna och får skydda sig själva. Det blir allt lättare att förstå den amerikanska synen på nödvändigheten att beväpna sig. Det är ju inte heller särskilt svårt att beväpna sig. Näthandeln fungerar.

 

Land skulle med lag byggas. Det var då. Nu gäller nävrätten.

Utbildningsminister Anna Ekström (S) är upprörd. Inte över att den svenska skolan underpresterar och är ett fiasko. Nej, upprörd är hon över att en skola i Göteborg förespråkar att eleverna ska komma till skolan iförda normala gångkläder.

 

Inte mjukisbyxor och accessoarer som associeras till kriminalitet.

 

Utbildningsministern borde nog ägna mer av sitt engagemang åt att förbättra skolans prestation och mindre åt att förfasa sig över de skolor som förespråkar ordning och reda.

 

Endast Sverige socialdemokratiska utbildningsministrar har. Då går det som det går. Åt ett varmt ställe.

Tillbringat veckoslutet i Tylebäck, Hallands Försvarsutbildningsförbunds kursgård. Svenska Försvarsutbildningsförbundets överstyrelse genomförde ett fysiskt sammanträde efter ett halvårs karantän, dock med några ledamöter digitalt.

 

Som företrädare för förbundets valberedning följde jag överstyrelsens sammanträde och kunde konstatera ett stort engagemang och stark framtidstro. Frivilligförsvaret har en ökande betydelse, när försvaret nu byggs upp igen.

 

Positivt, men det innebär också krav på förmågan att leva upp till förväntningarna.

Ännu en förvaltningschef i Uddevalla kommun får sparken och får gå på dagen. Kommunstyrelsens ordförande förklarar det med ”behovet av förnyelse” (sic!).

 

Vi andra applåderar beslutet, då det är rimligt att skattebetalarna inte ska betala för ett icke fungerande ledarskap. Historien upprepar sig, För ett år sedan fick samhällsbyggnadsförvaltningens chef sparken. Då talades om kränkningar. Nu, liksom då, handlar det om chefer som saknar förmågan att lösa sin uppgift. Det finns fler.

 

Det gäller för övrigt även politiker. Därför var det nödvändigt att göra sig av med den tidigare ordföranden i kommunstyrelsen i Uddevalla. Dessvärre blir han ju ändå försörjd av skattebetalarna, nu som andre vice ordförande i kommunstyrelsen, tack och lov utan inflytande.