Energidirektörens emeritus tankeförsök

Måsar är ett problem, skriver Bohusläningen i dag. Tidningen har intervjuat bostadsföretaget Uddevallahems förvaltningschef.

 

”De kommer och attackerar människor som sitter på balkongen och bajsar”, säger förvaltningschefen. Synnerligen ohövligt av måsarna, även om balkonginnehavarnas vanor kanske inte är de mest lämpliga.

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkessons tal i Almedalen har fått det politiskt korrekta åsiktsetablissemanget att gå i spinn.

 

Ivar Arpi, ledarskribent i Svenska Dagbladet, redovisar kommentarerna.

 

Olle Wästberg, liberal politiker, diplomat och ordförande i 2014 års demokratiutredning, skriver ”...3 750 000 i vårt land räknas inte som svenskar. Det säger mycket om SD och vad som kan hända om de får inflytande.”. Helle Klein (S) ”...förfärligt men tydligt nationalistiskt. Åkessons tal ger kalla kårar...”.

 

Ulrika Berge, SSR, ”skriker tidigt tyskt 30-tal”. Gert Gelotte, tidigare ledarskribent på GP ”renodlat fascistiskt i stil med nazitysklands propagandaminster Joseph Goebbels”.

 

Åkesson citerade Wilhelm Moberg i ”Svensk strävan”, utgiven 1941. Trots att han fyra gånger påpekade att det var ett citat från Moberg lyssnade inte skribenterna.

 

Då vet vi. Wästberg, Klein, Berge, Gelotte med flera anser att Moberg var nazist. Den text som citerades var Mobergs vilja att mobilisera Sverige mot nazismen.

 

Så går det när det inte är vad som sägs utan vem som säger det avgör åsiktsetablissemangets ställningstaganden, utgående från brist på bildning.

Hur kan en lunch mellan sverigedemokraternas och kristdemokraternas partiordföranden överskugga att för första gången i historien har en amerikansk president promenerat på nordkoreanskt territorium?

 

En märklig nyhetsvärdering, utgående från den politiskt korrekta mediavärldens värderingar. Varje samtal med sverigedemokraterna är tydligen ett hot mot demokratin. En annan utgångspunkt skulle ju kunna vara att varje samtal med oliktänkande är ett uttryck för demokrati.

 

Ingen jämförelse i övrigt, och med insikt om kommunpolitikens obetydlighet, samtalar vi , dricker kaffe och äter lunch tillsammans med förtroendevalda sverigedemokrater.

 

Dessa samtal och sociala umgänge har inte förminskat min liberala övertygelse. Är inte själva idéen med demokrati att vi ska kunna tala med varandra?

Så är liberalernas partiledarval avklarat. Nyamko Sabuni valdes med acklamation.

 

Aftonbladets (S) gör allt för att smutskasta henne av rädsla för att hon äventyrar januariblåsningen. Några ledarskribenter i liberala tidningar likaså, då de hellre sett mer av samma katastrof som hennes motkandidat står för. Skamligt.

 

Sabuni började med nödvändig storstädning. Ut met partisekreteraren Arnholm och gruppledaren Nylander. In med Juno Blom och Johan Pehrsson.

 

Låt oss liberalpartister hoppas att vi återvänder till det borgerliga samarbetet och upphör att vara lydparti till socialdemokraterna.

Internationella Olympiska Kommittén IOK är värd ett stort tack. Sveriges skattebetalare befriades från mångmiljonkostnader för ett olympiskt vinterspel.

 

Budgeten visade sig bygga på fantasier om sponsor- och teveintäkter. Det folkliga stödet saknades.

 

Skattebetalarnas pengar räddades.