Energidirektörens emeritus tankeförsök

Liberalerna går från motgång till motgång. 2,7 procent i den senaste Novus-mätningen. Snart i nivå med stollarna F!.

 

Liberalerna har under Björklunds ledning minskat i varje val och har nu blivit ett stödparti till socialdemokraterna. Liberaler som socialdemokrater light? Svårsmält.

 

Be mig inte motivera varför man ska rösta på Liberalerna. Jag kan inte.

 

Ett märkligt inslag i Svt Aktuellt om den gravida kvinna som avvisades från Stockholms tunnelbana.

 

Inslaget handlar naturligtvis om att ordningsvakterna agerat rasistiskt. Den avvisade kvinnan är nämligen färgad, gravid och tillsammans med minderårigt barn.

 

Återstår frågan om huruvida den gravida kvinnan med minderårigt barn hade biljett eller inte.

 

Mig veterligen finns inget undantag från skyldigheten att betala för att utnyttja lokaltrafiken. Inte ens om man är färgad, gravid och är tillsammans med små barn. Anser man att det borde finnas får man förändra biljettsystemet i stället för att ge sig på ordningsvakterna.

Sett ”Brexit The uncivil war” på HBO Nordic.Denna halvdokumentär är djupt oroande.

 

Ta tillbaka kontrollen är brexitförespråkarnas budskap. De vann folkomröstningen 2016. Konsekvenserna är omöjliga att överblicka. EU och Storbritannien står inför ett haveri.

 

Varför? Filmens budskap är tydligt. Etablissemanget lyssnade inte på folket. Misstron styrde.

 

I vårt land växer misstron och Sverigedemokraterna. Den vänsterliberala regeringen utökar anhöriginvandringen till ett samhälle där det saknas bostäder och jobb för människor utan utbildning.

 

Vad blir konsekvenserna? Sannolikt mer utanförskap och större sociala problem. Varför lär vi oss inte?

 

Statstelevisionen är gungor och karuseller. Biljetterna numera betalade av skattemedel.

 

I kväll i Svt1 den intelligensbefriade ”mellofestivalen” från Göteborg. Pinsamt usel.

 

I Svt2 en konsert med Kungliga Filharmoniska orkestern under ledning av den snart 92-årige Herbert Blomstedt, stående utan partitur. Franz Berwalds Sinfonie singuliere och Hector Berlioz Symphonie Fantastique. Enastående!

 

0 - 10 i matchen om statstelevisionens uppdrag.

Av våra partiledare är det rimligt att förvänta sig förmåga till fokusering. Vi ser nu resultatet. Dagens industris ledarskribent Tobias Wikström i dag:

 

”Jimmie Åkesson har fått som han vill och som han prognostiserat. Han behandlas som den främste oppositionsledaren, trots att det borde vara Ulf Kristersson. Det är flera andra partier som har drivit fram den här utvecklingen, särskilt de partier som ingår i det nya regeringsunderlaget.”