Energidirektörens emeritus tankeförsök

Den svenska politiska kartan har ritats om. Före valet 2018 var kristdemokraterna uträknade. Nu stiger de till himmelska höjder och kommer allt närmare sin skapare.

 

Centern och liberalerna fokuserade i valrörelsen på vad de inte ville. Utom att Ulf Kristersson var deras statsministerkandidat. Efter valet blev Stefan Löfvén deras statsministerkandidat, vilket överraskade många av deras väljare.

 

Ebba Bush Thor (KD) har blivit borgerlighetens fixstjärna, nya moderaterna blivit moderaterna, centern skyller på moderaterna för att centern blivit socialdemokrater light och liberalerna väljer ny partiledare på dagen 310 år efter katastrofen i Poltava.

 

Tänk hur det kan bli. Vem sade att politik är tråkigt?

En professor i pedagogik vid Örebro Universitet dömer ut förslaget om att införa skriftliga omdömen om ordning och uppförande i skolan. Det är tillräckligt skäl för att införa sådana.

 

Professorer och andra så kallade pedagogiska experter är de som kört den svenska skolan i diket. Flumskolans skapare.

 

Trots att Sverige är ett av de länder som satsar mest på skolan har professorerna i pedagogik sett till att studieresultaten är bland de sämsta. Så mycket för den expertisen.

Penningtvätt i banksystemet. Uppdrag Granskning i Svt har granskat Swedbank, småspararnas egen bank. Banken har svårigheter att förklara sig. Det kan stå den dyrt, mycket dyrt, då den beskylls för att ha ljugit även för USA:s myndigheter.

 

Själv känner jag mig trygg. Jag har ärligt redovisat mina 334 danska kronor i dansk folkpension per månad för min bank (en annan , börjar på Handels... utan att gå in på detaljer), som krävt redovisning enligt kravet på personkännedom.

 

Hade det i stället varit 334 miljoner (danska, givetvis) kronor hade det varit lönsammare, inte ärligare, med en annan bank. Småspararnas, till exempel. En icke-fråga, då jag inte har stulit 334 danska miljoner som behöver tvättas.

Åsa Thyllman, lysande sopran med stark stämma, gav en fantastisk konsert, arrangerad av Collegium Musicum, på Bohusgården i Uddevalla i lördags. Åsa Thyllman, bördig från Uddevalla, har en stämma som är i världsklass. Ett professionelt ackompangemang av Michael Engström.

 

Återstår att se och höra hennes fortsatta karriär. Metropolitan, Covent Garden och La Scala? I höst framträder hon på Göteborgsoperan. Värt varje krona av biljettpriset.

 

Vi var några som hade förmånen att få ta del av Åsa Thyllman och hennes ackompanjatör på fredag kväll hos Lars-Eric Larsson och Majsan Ågren med temat opera och vin. Kunde inte bli bättre. Helt enkelt enastående.

Upprörda centerpartister och liberaler kritiserar kristdemokraterna för att de meddelat att kristdemokraterna kan tala med sverigedemokraterna. Kristdemokraternas beslut försvårar ett framtida allianssamarbete, påstår centern och liberalerna.

 

Kritiken kommer från de två allianspartier som övergav alliansen för att i stället gå på januariblåsningen med socialdemokraterna och miljöpartiet, med ett hemligt avtal mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet i kulisserna.

 

Nu händer det som var oundvikligt. Med tidigare samarbetspartier, som svikit sina väljare och allianskamrater och blivit stödpartier till socialdemokraterna, kan man inte bli förvånad över att kristdemokraterna, och snart moderaterna, måste söka andra lösningar för att inte bli marginaliserade.

 

Det blev den förutsedda konsekvensen av den absurda fixeringen vid vad man är emot i stället för att arbeta för det man är för.